AlgemeenBasistrainingCoachingTrain de trainerSociaal netwerkOverige trainingen
logo 2cEen Active Support training levert u inspiratie en praktische handvatten op. U krijgt vanzelf zin en energie om met Active Support aan de slag te gaan. Tijdens de training gaat u op zoek naar mogelijkheden en aanknopingspunten om in uw eigen praktijk Active Support toe te passen. Er wordt groot gedacht in visie maar klein in de uitvoering; het gaat om het nemen van kleine stappen in de uitgestippelde richting. Veel kleine stappen leiden uiteindelijk tot grote veranderingen.

 

text-11c

De basistraining bestaat uit tien dagdelen waarbij de eerste zes in een serie worden aangeboden. Er bestaat ook de mogelijkheid om van deze zes dagdelen drie hele dagen te maken. De overige vier bijeenkomsten hebben het karakter van een follow up en worden in twee series van twee dagdelen aangeboden; respectievelijk na ongeveer zes en na ongeveer twaalf maanden.logo 2c Ook zijn er verdiepingsmodules mogelijk. De training wordt in company aangeboden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van training? Klik dan hier

Cartoon1b

 

Al tijdens de training start er een coachingstraject. De praktijk is de beste leermeester en in de praktijk zijn alle leermiddelen voor handen. logo 2cHoewel de training praktijkgericht is, ontstaan er in de uitvoering vaak specifieke vragen. Hoe doe ik dit bij deze individuele persoon? Hoe pas ik het in deze context? Hoe hanteer ik mijn gevoelens? Hoe pas ik nieuw geleerde vaardigheden toe, zodat zij gaan behoren tot mijn begeleidingsstijl? Dit zijn vragen die in de praktijk het best beantwoord kunnen worden, daarvoor is coaching het antwoord. Reflecteren op het eigen handelen is daarbij een belangrijk leermiddel en videoanalyse een aanvullende methodiek.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van coaching? Klik dan hier

Cartoon1a

logo 2cHet is ook mogelijk om trainers op te leiden. Aandacht wordt dan besteed aan zowel trainersvaardigheden als aan de inhoud van Active Support. Deze train de trainer wordt afgesloten met een coachingstraject.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een train de trainer? Klik dan hier

 

logo 2cMet de implementatie van Active Support verandert de betrokkenheid van het sociale netwerk van de persoon met een beperking, zij hebben vaak een actievere rol. Daarom zijn sociaalnetwerkleden ook welkom bij de training, zo zijn zij vanaf de start deelgenoot van het veranderingsproces en wordt hen de mogelijkheid geboden om actief te participeren.

Al met al beslaat het totale implementatietraject met training en coaching minimaal een jaar.

 

Welke trainingen bieden wij nog meer?logo 2c

– Active Support voor gedragskundigen
– Oplossingsgericht werken
– Oplossingsgerichte therapie voor mensen met een lichte verstandelijke beperking
– Gespreksvoering met jongeren met een lichte verstandelijke beperking
– Sociale netwerkontwikkeling
– Handelingsgericht coachen
– Didactische en trainersvaardigheden
– Autisme Spectrum stoornissen
– Hechtingsproblematiek

 

5,629 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail