Active Support, een handreiking voor de ondersteuning aan mensen met een beperking.

logo 2cDit boek is in 2014 verschenen bij uitgeverij Van Gorcum. http://www.vangorcum.nl/NL_toonBoek.asp?PublID=4938-0

Het boek bevat tools, voorbeelden en vele casuïstiekbeschrijvingen.Deze handreiking is een hulpmiddel voor de praktijk ten einde de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking te verrijken. Onderwerpen die aan bod komen zijn visie en methodiek, gedrag en communicatie, implementatie, wetenschappelijke inbedding en aanvullende methodieken.

Active-support-Book

 

 

 

 

 

De handreiking is geschreven voor begeleiders in de breedste zijn van het woord. Begeleiders in de ondersteuning voor mensen met een beperking, werkzaam in de sectoren wonen, dagbesteding en vrijetijdsbesteding. Deze begeleiders volgen of hebben een HBO opleiding ‘SocialWork’ in de richting Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek gevolgd. De uitgave is daarnaast bestemd voor andere beroepsgroepen in de ondersteuning voor mensen met een beperking zoals orthopedagogen/psychologen, logopedisten, leraren en coaches.

Het boek geschreven door Martin de Vor. De auteur stelt een deel van de opbrengsten van zijn boek beschikbaar aan Sjakitarius, een Balinese stichting voor de opvang van kinderen en volwassenen met een beperking.

Wilt u het boek ‘Active Support, een handreiking voor de ondersteuning aan mensen met een beperking’ bestellen?

19.75 Euro incl. btw 

     ISBN  978 90 232 5282 5

orderButton

NIEUW!! Wilt u een deel van dit boek gratis bekijken of voor een klein bedrag het digitale boek huren voor een jaar of een aantal maanden? Dat kan via Yindo.nl, kijk op http://www.yindo.nl/yindoreader.aspx?book=9789023252825

 

 

   
Afgelopen zomer is het ‘handboek verstandelijke beperking’ verschenen. Dit boek bevat 24 succesvolle methodieken die toepasbaar zijn in de ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. In hoofdstuk drie wordt Active Support beschreven, onderstaande casus is afkomstig uit dit hoofdstuk. 

Casus Active Support

Lees de recensies….

1. Artikel Markant Dec 2014

2. Artikel Klik 2014

3. GZPsycholoog recensie Active Support 2014

4. NTZsep14_Boekbespreking

5. KLIK _ Handreiking Active Support voor begeleiders verschenen _ Nieuws

6. Recensie NVO

7. Recensie Sociaal Net

 

Overige publicaties:

  • Handboek verstandelijke beperking 24 succesvolle methoden. klik hier
  • Geus, R. (2006), Persoonsgerichte planning en Active Support, een begeleidingsmethodiek voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking, een eerste praktijkverkenning, Utrecht: Vilans (hieronder te downloaden of te bekijken)
  • Hardendood, D., Slooven, A., Vor, M. de, Goede H. de, Wijroks, L., Effecten van Active Support in een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, NTZ 4-2009 (hieronder te downloaden of te bekijken)
  • Terstegen, L.G. (2009), Active Support: Lange termijneffecten op de geobserveerde begeleidingsstijl en het geobserveerde cliëntgedrag, Masterthesis Universiteit Utrecht.                        -klik hier-
  • Handbook – Active Support
Active support in de media:

  • Artikel in Markant, maart 2006
  • Artikel in Klik, september 2007,
  • Artikel “AS, maanblad voor de activiteitensector”, nr.3 maart 2006.
  • Artikel Hallo
  • Artikel Reinaerde

document-arrow-down-icon

 

Downloads

persoonsgerichte_planning_en_active_support
Filename : persoonsgerichte_planning_en_active_support.pdf (496 KB)
Onderschrift :

NTZ-4 full
Filename : ntz-4-full.pdf (5 MB)
Onderschrift :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7,522 totaal aantal vertoningen, 14 aantal vertoningen vandaag

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail